Pozivamo sve vlasnike pasa da napišu e-mail predsedniku Srbije i predsednici Vlade u kome će zahtevati da se omogući izvođenje pasa radi obavljanja nužde najmanje dva do tri puta dnevno u ravnomernim vremenskim intervalima tokom dana.

Stav veterinara je da je za očuvanje zdravlja i dobrobiti pasa potrebno pse izvoditi da obave nuždu najmanje dva do tri puta dnevno bez preduge pauze između izvođenja. Posebno su ugroženi psi koji boluju od oboljenja bubrega i drugih bolesti zbog kojih moraju češće da obavljaju fiziološke potrebe.

Zbog toga pozivamo sve vlasnike pasa da napišu pismo predsedniku Republike Srbije i predsednici Vlade Republike Srbije sa zahtevom da se omogući izvođenje pasa! Pokažimo da nas je većina odgovornih vlasnika koji potpuno uvažavaju sve donete mere Vlade ali i kojima je stalo da naši najbolji prijatelji ne budu ugroženi. Mejl  pošaljite na na:

ORCA je u stalnom kontaktu sa nadležnima i tražimo od njih da prilikom donošenje mera sa suzbijanje epidemije COVID-19, obrate pažnju i na dobrobit životinja i njihovih vlasnika. 

#nuzDa

Ovo može biti sadržaj vašeg mejla:

Poštovani,

obraćam Vam se kao građanin i vlasnik psa.

Uz poštovanje novih mera za sprečavanje širenja virusa COVID-19 koje je donela Vlada, molim Vas da uvažite stav veterinara i organizacije ORCA da je u cilju očuvanja zdravlja i dobrobiti pasa potrebno omogućiti vlasnicima pasa da izvedu pse da obave svoje fiziološke potrebe najmanje dva do tri puta dnevno u ravnomernim vremenskim intervalima tokom dana, poštujući sve do sada donete mere Vlade Srbije.

Naime, stav veterinara je da je za očuvanje zdravlja i dobrobiti pasa potrebno pse izvoditi da obave fiziološke potrebe najmanje dva do tri puta dnevno! Posebno su ugroženi psi koji boluju od oboljenja bubrega i drugih bolesti zbog kojih moraju češće da obavljaju fiziološke potrebe.

Zbog toga vas molim da vlasnicima dozvolite kratko izvođenje pasa da obave fiziološke potrebe i tokom policijskog časa, uz sankcionisanje svakog neodgovornog ponašanja, kako bismo uspeli da naše najbolje prijatelje održimo u zdravom i bezbednom stanju.

S poštovanjem,