VOLONTIRAJTE

BUDI DEO ORCA

Jedan od osnovnih zadataka ORCA jeste da podrži volonterizam kao način na koji neko može pomoći drugima i sebi. Za našu organizaciju volonteri i volonterke su dragoceni saradnici koji donose nove ideje, znanja i energiju. Oni mogu, uz pomoć stručnih saradnika i obuke, preuzeti odgovornost za mnoge poslove u ORCA.

Volontirati mogu zaposleni ljudi, ali i oni koji su u penziji, učenici, učenice, studenti i studentkinje. Pošto je ono na dobrovoljnoj osnovi, volonteri i volonterke mogu da planiraju preuzimanje odgovarajućih aktivnosti u skladu sa svojim obavezama i raspoloživim vremenom.

Orca volontiranje

10
RAZLOGA

ZA VOLONTIRANJE U ORCA

1. Afimišite ono najplemenitije u ljudima

2. Budite uključeni u društene procese

3. Utičite na donošenje odluka na lokalnom i nacionalnom nivou

4. Razvijte sopstvene veštine

5. Steknite nova znanja

6. Oprobajte se u različitim poslovima i odaberite one u kojima se prepoznajete

7. Steknite praksu

8. Naučite da radite sa različitim ljudima

9. Ostvarite korisne kontakte

10. Zabavite se!

Orca volontiranje

ZNAČAJNA PREPORUKA

Ukoliko volonterski angažman bude uspešan, volonter/ka dobija preporuke i mogućnost da rezultate svog iskustva uključi u svoju biografijiu i tako stekne pogodnosti prilikom traženja posla. Veštine, znanja, iskustvo i kontakti koje volonteri mogu da steknu u ORCA može olakšati zapošljavanje.

POSEBNE MOGUĆNOSTI ZA STUDENTE

ORCA nudi posebnu podršku studentima različitih fakulteta usmerenih na prirodne i društvene nauke, da kroz istaraživanja obezbede podatke za svoje seminarske, master, specijalističke i doktorske radove.

Volonteri u ORCA znaju kako se menja svet!

Postanite i Vi član našeg Kluba prijatelja: klub.prijatelja@orca.rs