U želji da osmisli nešto korisno za životnu sredinu i zajednicu, te spoji praktično i tradicionalno, Miloš Todorović je sa svojom bakom Radom pokrenuo inicijativu pod nazivom KNIToMANIA.

Osnovna ideja ove neobične inicijative je pletenje proizvoda od iskorišćenih plastičnih kesa. Starije osobe koje žele da dodatno zarade izrađuju predmete od plastičnih kesa koje uklanjaju iz prirode i produžavaju im životni vek.

Za godinu dana postojanja, KNIToMANIA je prodala preko sto rančića i drugih sitnih praktičnih proizvoda. Koristeći već upotrebljene plastične kese, vredne ruke uspele su da naprave originalne proizvode. Na taj način, sprečeno je zagađivanje prirode i podstaknuti su građani da doniraju korišćene kese koje se sortiraju, seckaju i spajaju u klupko od kojeg se izrađuju proizvodi.

Dugoročni cilj ove zanimljive ideje je da KNIToMANIA postane široko poznati brend, zasnovan na spajanju socijalnog i ekološkog preduzetništva. Težnja je da starije osobe edukuju druge i dodatno zarađuju, čineći nešto korisno za sve nas.

Da bi realizovao ovu inicijativu, Miloš je okupio tim inovativnih mladih ljudi u organizaciju REdefinisanje, koja je osnovana radi ostvarivanja ciljeva u oblasti životne sredine i unapređenja socijalnog položaja svih građana. Do sada je više od 20 starijih osoba naučilo kako da hekla korisne predmete od plastičnih kesa. Tokom radionice iskorišćeno je preko 70 plastičnih kesa, a polaznici su poneli svoje radove kao uspomenu na svoje početke u heklanju.

ORCA veruje da je značaj ove inicijative višestruk za ljude i prirodu. KNIToMANIA nam skreće pažnju na rastući problem zagađenja plastičnim otpadom i daje priliku da aktivno pomognemo tako što ćemo stare kese, umesto da ih bacimo na deponiju donirati njima da im udahnu novi život i zadrže ih u upotrebi. Povezivanjem ekološke sa socijalnom komponentom, starijim sugrađanima će biti omogućeno da unovče svoje veštine i doprinesu sprečavanju zagađenja prirode. Zato podržavamo razvoj ovog brenda i radujemo se njegovim uspesima.