Postoji 1000 problema u vezi sa životinjama i zaštitom prirode u Srbiji i još više inspirativnih priča!

U nameri da podržimo i podstaknemo promene u oblastima dobrobiti životinja i zaštite prirode, ORCA će tokom naredne četiri godine, pružati podršku autentičnim inicijativama građana iz čitave Srbije koje pokreću i druge da se priključe, koje predvode lokalni aktivisti i realizuju ih uz pomoć sopstvenog znanja, energije i angažovanja.

ORCA veruje da građani imaju ogromnu moć u svojim rukama i da posvećeni pojedinci i grupe mogu da učine velike promene u svojim sredinama. Ove promene mogu nastati samo ako se radi sistematski, promišljeno i istrajno. Želimo da iskoristimo 20-godišnje iskustvo, znanje, kontakte i da inspirišemo, ohrabrimo i pružimo podršku za aktivizam!

Iako lokalne zajednice imaju dovoljno resursa da postanu bolje, moraju ih prepoznati i staviti u pogon za dobrobit čitavog okruženja. Želimo da pomognemo stvaranje aktivnog okruženja koje će znati da prepozna i iskoristi prilike za napredak i razvoj.

Podršku lokalnim inicijativama pružamo zajedno sa partnerima Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju, CRTA, Fondacijom „Jelena Šantić“ i Media i reform centrom Niš, kroz projekat „Tvoje mesto u Srbiji“ koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

#PoštovanjeZaAktivizam građana okupljenih u udruženja koja utiču na bolji život životinja i ljudi i očuvanu prirodu u Srbiji. Pročitajte o njima i podržite ih!

Planina Avala
Beloglavi sup