Postoji 1000 problema u vezi sa zaštitom životinja i prirode u Srbiji i još više inspirativnih priča! Brojne lokalne inicijative dokaz su da je moguće stvarati promene u Srbiji.

U nameri da iskoristimo preko 20 godina iskustva, inspirišemo, ohrabrimo i podržimo promene u zaštiti životinja i prirode, ORCA pruža podršku autentičnim inicijativama građana iz čitave Srbije, koje nastoje da Srbija postane zemlja u kojoj se priroda i životinje poštuju, čuvaju i o njima se brine.

Zbog toga smo kreirali ORCA Akademiju – jedinstveni program obuke, prakse i podrške, gde mladi stručnjaci i aktivni građani stiču znanja i veštine koje su im potrebne da (p)ostanu lideri promena.

ORCA Akademci i aktivni građani dobijaju podršku mentora iz ORCA da formulišu svoje lokalne inicijative, a uz donatorsku podršku, najbolje inicijative finansiramo. Naš tim pomaže aktivistima da svoje inicijative sprovedu i postignu konkretne rezultate za dobro životinja i prirode.

Čvrsto verujemo da posvećene grupe građana, u svojim rukama imaju veliku moć da naprave promene. Te promene mogu nastati samo ako se radi sistematski, promišljeno i istrajno. Do sada smo finansijski podržali preko 30 lokalnih inicijativa, a preko 100 savetodavno i kroz različite obuke!

Podršku za ORCA Akademiju, pružaju Evropska unija i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) kroz projekte „Budi prijatelj prirodi“ i “Tvoje mesto u Srbiji”.

Pročitajte o rezultatima koje su postigli aktivisti iz Srbije! #PoštovanjeZaAktivizam!