Životinje su tu za nas i u trenucima radosti i kada nam je teško. Svojim prisustvom, nežnošću i dobrim delima čine svaki dan lepšiim. Zato su zaslužile da im iskažemo zahvalnost i pokažemo im koliko cenimo to što postoje.

  1. Zahvalnost psima

Budimo zahvalni psima za vernost i odanost. Hvala im što nam se obraduju svaki put kada nas vide i mašu repom da bi nam poželeli dobrodošlicu. Hvala svakom psu koji nas uveseljava kada smo tužni i neraspoloženi. Hvala napuštenim psima koji i pored svojih problema pružaju bezgraničnu ljubav i ne gube nadu da će jednog dana naći dom koji zaslužuju.

Zahvalnost psu koji sedi u naručju devojke
  1. Zahvalnost mačkama

Mačke su tu da nas smire i usreće svojim predenjem. Zbog njih zaboravljamo na sve što nas muči i uživamo u zajedničkim trenucima. Hvala im što nas uče da se radujemo sitnicama i da cenimo ono što imamo.

Zahvalnost mački koja leži u naručju devojke
  1. Zahvalnost pčelama

Pčele su jedini insekti koji proizvode hranu koju ljudi mogu da jedu. Ipak, očigledno je da ih ne cenimo dovoljno. Usled zaprašivanja i neodgovorne upotrebe pesticida u poljoprivredi, dolazi do masovnog trovanja pčela. Bez njih bi sa naše trpeze nestala kvalitetna i zdrava hrana i zato im dugujemo zdravo i čisto okruženje u kojem mogu da žive i stvaraju.

Zahvalnost pčelama koje oprašuju cvet
  1. Zahvalnost pticama

Osim pesme kojom nas čine srećnijima, ptice mogu biti višestruko korisne. Poljoprivrednicima ptice pomažu tako što love glodare i tako na zdrav način čuvaju njive. Boreći se za zaštitu ptica, borimo se za lepši i humaniji svet.

Ptica stoji na grani i peva
  1. Zahvalnost vevericama

Da li ste znali da su veverice zaslužne za sadnju mnogih drveća koja svakodnevno rastu širom sveta? Ne znajući da time prave herojski podvig, veverice zaboravljaju gde su zakopale svoje lešnike koje čuvaju za zimske dane. Mnoge šume su sačuvane baš zahvaljujući njima.

Zahvalnost veverici koja sadi drveće
  1. Zahvalnost mravima

Kako bi prevazišli najveće izazove, mravi rade zajedno: osnivaju kolonije, grade dom i pronalaze hranu. Uče nas o značaju timskog rada i da uvek treba biti vredan.

Tri mrava na mokrom listu

Svaka životinja zaslužuje da joj budemo zahvalni zbog neke svoje jedinstvene osobine ili dobrih dela koja čini.

Kojoj životinji ste vi najviše zahvalni?