Na samom jugu Srbije leži grad Vlasotince, poznat po svojim prirodnim lepotama. Zato ga veliki broj turista tokom godine posećuje i uživa u blagodetima ovog kraja, a posebno u šetnji divnom obalom Vlasine i kupanju tokom letnje sezone.

Kako bi podstaklo građane da obrate pažnju na značaj prirodnog bogatstva Vlasotinca i učestvuju u akcijama za čistiji i kvalitetniji način života, udruženje „Sevap“ pokrenulo je inicijativu „Drvo generacije“. U okviru ove inicijative, Sevap je zasadio drvored crvenog hrasta duž popularnog šetališta u Vlasotincu. Poseban poziv udruženje je uputilo školama da svake godine organizuju učenike da pri završetku školovanja zasade po jedno drvo svoje generacije. Škole su se rado odazvale ovoj inicijativi, a zajednička akcija kojoj su se priključili građani, institucije i organizacije iz Vlasotinca, označila je početak divne tradicije, doprinela lepšem izgledu grada, čistijem vazduhu i povezivanju generacija oko istog cilja – zaštite prirode Vlasotinca.

Udruženje „Sevap“ osnovano je u avgustu 2019. godine, sa idejom da motiviše ljude da se okrenu zajednici i solidarno rešavaju probleme. Najznačajniji dosadašnji podvig ovog udruženja je organizovanje radne akcije tokom koje je očišćen veći deo grada. Na ovom putu, „Sevap“ uživa podršku sugrađana koji prate rad udruženja i učestvuju u njihovim akcijama. 

Drago nam je što smo učestvovali u ovoj akciji i što kroz projekat „Tvoje mesto u Srbiji“ možemo da podržimo „Sevap“ u nameri da Vlasotince učini zelenijim i zdravijim gradom. 

Fotografija: Udruženje “Sevap”