Kako ovce mogu da izleče same sebe? Ko brine o mladunčetu veverice ako ga majka napusti i zašto patka spava sa jednim otvorenim okom? Pročitajte i saznajte.

1. Krava

Krave imaju najbolje prijatelje i doživljavaju stres svaki put kada moraju da se razdvoje od njih. Čak i kada spavaju vole da imaju drugarice oko sebe.

Krave na pašnjaku

2. Panda

Pande nemaju omiljeno mesto za spavanje koje svakodnevno koriste. One mogu da zaspe bilo gde.

Panda spava

3. Lisica

Mladunci lisice teški su 100 grama, rađaju se slepi i gluvi i ne mogu da hodaju. Njihove majke ostaju sa njima, a očevi odlaze u lov i donose hranu.

Mladunče lisice leži u šumi

4. Majmun

Majmuni su veoma cenjeni i obožavani u Indiji jer se veruje da predstavljaju boga koji se zove Hanuman.

Tri zagrljena majmuna sede ispred hrama u Indiji

5. Ovce

Ovce mogu da izleče same sebe od pojedinih bolesti. One su sposobne da pronađu i pojedu bilju koja može da im pomogne da ozdrave.

Ovca i ovan na ispaši

6. Slon

Kada se rodi, beba slona ne ume da koristi surlu. Do devetog meseca, slonče savršeno koordinira surlom.

7. Patka

Patke spavaju sa jednim otvorenim okom i jedna strana mozga im je uvek budna. Na taj način iskazuju opreznost i spremnost da se brzo suprotstave neprijatelju koji može da ih napadne dok se odmaraju.

Patka spava pored reke

8. Veverica

Ako veverica ne može da brine o svom mladunčetu, druge veverice će preuzeti brigu o njemu. Veverice su poznate kao životinje koje nisu društvene, rado provode vreme same i retko komuniciraju jedne s drugima. Ipak, ako se mladunče nađe u nevolji, pružiće mu brigu i pažnju neophodnu za rast i razvoj.

Veverica se penje uz drvo

9. Koza

Koze su veoma dobri penjači i mogu da se popnu čak i na drvo. Koze na drvetu se najčešće mogu sresti u Maroku. Privučene mirisom voća, koze koriste svoju veštinu i penju se na grane drveća kako bi uživale u ukusnim plodovima.

Koza leži na panju i odmara