Raspisan konkurs za dodelu mesta za stanovanje u Studentskom domu za zaštitu životinja i prirode “Ljubinka Vivčar”

ORCA je raspisala Konkurs za dodelu jednog mesta za stanovanje u Studentskom domu “Ljubinka Vivčar” koji je otvoren do popunjavanja mesta.

Konkurs je namenjen studentima osnovnih, master, odnosno doktorskih studija bilo kog fakulteta kroz koji studenti mogu da se posvete dobrobiti životinja i zaštiti prirode: veterina, biologija, poljoprivreda, psihologija, pedagogija, sociologija, socijalni rad, pravo i drugo. Na konkurs se mogu prijaviti učenici četvrte godine srednje škole koji nameravaju da upišu navedene fakultete.

Imajuću u vidu da je Studentski dom opremljen za život dve osobe, a da trenutno u njemu živi osoba muškog pola, ovaj konkurs se odnosi na prijem jedne osobe muškog pola.

Preuzmite tekst konkursa

Podsećamo da je tokom 2019. godine, u okviru ORCA, osnovan prvi Studentski dom za zaštitu životinja i prirode. Ovaj studentski dom namenjen je mladim ljudima, budućim stručnjacima koji će svojom profesijom veterinara, biologa, etologa, pravnika, sociologa, pedagoga ili neke druge struke – biti posvećeni zašiti životinja i prirode. Studentski dom nosi ime Ljubinke Vivčar, jedne plemenite žene, koja je celokupnu svoju imovinu u vidu stana od 35 kvadrata, testamentom ostavila našoj organizaciji. Više o ovome možete saznati na stranicei posvećenoj osnivanju Studentskog doma “Ljubinka Vivčar”