Zabrana kretanja tokom policijskog časa je osim vlasnicima pasa, donela probleme i vlasnicima i držaocima konja. To su nam danas potvrdili iz Konjičkog kluba “Beograd” .

Iako su sve sportske i komercijalne aktivnosti na hipodromu, poput trka i škole jahanja obustavljene uvođenjem vanrednog stanja, briga o konjima mora da se nastavi! To se odnosi na hranjenje dva puta dnevno, čišćenje bokseva, izvođenje konja u manjež ispred štale kako bi se dovoljno kretali i dopremanje hrane za konje. Za one vlasnike koji imaju 10 i više konja i koji u uslovima varednog stanja rade sa manje ljudi nego što su navikli, ovo je celodnevni posao! 

Brigu o konjima je potrebno nastaviti i tokom policijskog časa da bi oni ostali zdravi!

Zbog ove situacije, obratili smo se predsednici Vlade i Ministarstvu unutrašnjih poslova sa molbom da omoguće vlasnicima i držaocima konja da nastave da brinu o njihovom zdravlju i dobrobiti, uvažavajući sve do sada donete mere Vlade Srbije.

Pozivamo sve ljubitelje životinja da napišu mejl sa molbom da se vlasnicima i držaocima konja omogući dozvola da nesmetano brinu o konjima i pošalju na:

Ovo može biti sadržaj vašeg mejla

Poštovani, 

obraćam se kao građanin svestan problema u kome se nalaze vlasnici i držaoci konja. U njihovo ime i uz poštovanje mera koje je donela Vlada, molimo Vas da uvažite molbu vlasnika i držaoca konja da nesmetano nastave brigu o ovim životinjama i tokom vanrednog stanja.

Briga o konjima je celodnevni posao koji minimalno uključuje hranjenje dva puta dnevno, čišćenje konjskih bokseva, izvođenje (u manjež ispred štale) i dopremanje hrane za konje, za šta se zalihe se mogu napraviti za najviše nedelju do dve dana. Do sada je ovaj posao obavljao veći broj ljudi, ali je zbog uvođenja vanrednog stanja broj radnika smanjen, zbog čega je potrebno provesti više vremena u brizi oko životinja.

Molimo vas da vlasnicima i držaocima konja odobrite kretanje i tokom policijskog časa, kako bi uspeli da životinje održe u zdravom i bezbednom stanju.

S poštovanjem,