Kako štititi prirodu preko Fejsbuka? 

Komunikacijom do efikasnije zaštite prirode u Srbiji – koordinacioni sastanak CSOnnect

Obuku na temu komunikacije na društvenim mrežama i koordinacioni sastanak partnera u okviru CSOnnect projekta, održala je Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama – ORCA sa svojim partnerima, 22-23. juna u Nišu.

IMG_0290

Da li smo svi na Fejsbuku? 

Podaci pokazuju da 3,5 miliona građana Srbije koristi Fejsbuk, 380 hiljada LinkedIn, 280 hiljada tviter.

Obuka na temu komunikacije na društvenim mrežama je učesnicima omogućila saznanja o različitim mogućnostima upotrebe društvenih mreža, kao jednog od najmoćnijih kanala komunikacije današnjice. Predstavnici organizacija su, uz pomoć ekspertkinje za komunikaciju – Marije Simić iz Regionalnog centra za zaštitu životne sredine (REC), uspešno identifikovali svoje “ciljne javnosti”, odnosno one grupe građana kojima žele da predstave sebe i svoj rad. Obuka je učenicima takođe pomogla da na osnovu odabranih ciljnih javnosti kreiraju poruke, na osnovu kojih će ih uspešno motivisati, edukovati, obaveštavati ili aktivirati.

Koordinacioni sastanak i obuka na temu komunikacije na društvenim mrežama, održani su u okviru institucionalnog granta koji je deo CSOnnect programa koji implementira Regionalni centar za zivotnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC), kancelarija u Srbiji, uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (SIDA).

Naši projektni partneri i članovi konzorcijuma u okviru CSOnnect projekta su: Ekološki pokret „Okvir života“, Udruženje „HаbiProt“, Ekološko društvo Dragačevo, Udruženje „Forum za održivi razvoj“, Udruženje za razvoj organske proizvodnje „Biobalkan“, Planinarsko društvo „Oštra čuka“, Udruženje mladih – Sokobanja  „UM“, Udruženje „ZooPlanet“, Agro-turističko ekološko udruženje „Za Jelašnicu“, Ruralni centar „Sova“ i Društvo istraživača „Vladimir Mandić-Manda“.