Zahvaljujući predlozima i dopisima mnogobrojnih građana i udruženja, i inicijativi ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, usvojena je Naredba da se uvedu izmene ograničenja kretanja tokom policijskog časa, kako bi građani mogli da prošetaju svoje ljubimce jednom tokom večeri.

Vlasnicima kućnih ljubimaca odobren je izlazak iz kuće sa ljubimcem, u trajanju od 20 minuta u periodu od 20 do 21h, a moći će da se kreću najviše do 200 metara od adrese stanovanja. 

Vlasnicima kućnih ljubimaca nije dozvoljeno da se okupljaju u grupama i moraće da poštuju do sada donete mere Vlade Srbije.

Od trenutka u kojem je na snagu stupio policijski čas koji je podrazumevao zabranu izlaska od 20h do 5h ujutru, obratili su nam se brojni vlasnici kućnih ljubimaca, u nameri da zajedno utičemo na izmenu ove odluke i omogućimo kućnim ljubimcima da izađu napolje u skladu sa potrebama koje prirodno ispoljavaju. Odlukom da se policijski čas produži i da traje od 17h do 5h, kretanje kućnih ljubimaca je dodatno vremenski ograničeno.

I ovog puta smo zajedno bili glas naših ljubimaca i pomogli im da ostvare svoja prava, a oni nam na tome svakodnevno zahvaljuju svojim prisustvom i ulepšavaju nam dane koje zajedno provodimo u izolaciji. Hvala našim ljubimcima!