Postoji 1000 problema u vezi sa životinjama i zaštitom prirode u Srbiji i još više inspirativnih priča. Želimo da ih čujemo i da za njih sazna čitava Srbija! Ako želite da ih zajedno ispričamo ili da pokrenemo promenu u oblasti zaštite životinja i prirode u vašem mestu, javite nam se i doći ćemo kod vas!

Tokom marta i aprila, posetićemo gradove i opštine u Srbiji i ispričati priče o aktivizmu u oblasti zaštite životinja i prirode. ORCA veruje da građani imaju ogromnu moć u svojim rukama i da posvećeni pojedinci i grupe mogu da učine velike promene u svojim sredinama. Ove promene mogu nastati ako se radi sistematski, promišljeno i istrajno. Želimo da iskoristimo 18-godišnje iskustvo, znanje, kontakte i da inspirišemo, ohrabrimo i pružimo podršku za aktivizam!

ORCA trenutno vodi dve nacionalne inicijative za koje nam je potrebna vaša podrška:

  1. Izmene Krivičnog zakonika i veće kazne za zlostavljače životinja
  2. Nacionalna akcija „Uredite probleme sa psima“

Namera nam je da kroz ove inicijative utičemo na državu da se ozbiljnije suprotstavi porastu nasilja prema životinjama, odnosno da započne rešavanje mnogobrojnih problema koji se vezuju za pse, poput ujeda i povreda ljudi, prljanja javnih površina izmetom, pojave napuštenih životinja. Želimo da čujemo šta mislite o našim inicijativama, da odgovorimo na sva vaša pitanja, a potrebna nam je i vaša podrška.

Javite nam se, dolazimo!