ORCA Akademija – na zadatku razvoja budućih lidera u oblasti dobrobiti životinja i zaštite prirode

Prvi šestomesečni liderski trening program u okviru ORCA Akademije čiji je cilj obrazovanje  mladih stručnjaka u oblasti dobrobiti životinja i zaštite prirode, počeo je u ponedeljak, 10. juna, u Nišu.

Na praktičnom i interaktivnom treningu, 13 polaznika će ovladati liderskim veštinama, tehnikama javnog zastupanja i umetnošću komunikacije. Pored toga, učiće o zaštiti prirode i dobrobiti životinja, kao i načinima za prikupljanje sredstava za rad.

U narednih šest meseci, polaznike očekuje mnoštvo korisnih vežbi koje će ih postepeno podučiti veštinama uticajnih lidera i učiniti osobom koja može uticati na živote ljudi i životinja. Svaki polaznik će stečeno znanje primeniti kroz izradu stručno-istraživačkog rada, koji će pisati uz podršku mentora.

„Na koji način kroz svoju struku aktivno doprineti dobrobiti životinja, odnosno zaštiti prirode – pitanje je na koje ORCA blizu 20 godina daje odgovore. Sve njih smo sabrali i kreirali ovu jedinstvenu obuku – liderski trening program. Ponosni smo na to što smo u prilici da ponudimo ovaj jedinstveni trening program i što našim polaznicima pružamo podršku u njihovom ličnom i profesionalnim razvoju“, izjavio je direktor ORCA, Elvir Burazerović.

ORCA Akademija je jedinstveni trening program koji kroz multidisciplinarni pristup – integrišući znanja iz oblasti prirodnih i društvenih nauka – razvija znanja i veštine potrebne za primenjenu zaštitu životinja i prirode. Nastao je na osnovu potreba našeg društva i po ugledu na savremene evropske programe obrazovanja u ovim oblastima.

Programi ORCA Akademije mogu napraviti veliku razliku u životima i mogu doprineti da svi uživamo u očuvanoj prirodi, zdravom i bezbednom svetu za ljude i životinje.