Pre samo nekoliko dana, Vlada Srbije usvojila je izmenu ograničenja kretanja tokom policijskog časa, kako bi vlasnici kućnih ljubimaca mogli da ih prošetaju između 20 i 21h. U današnjem obraćanju javnosti, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će odluka o šetnji ljubimaca tokom policijskog časa biti ukinuta.

Predsednik je istovremeno poručio vlasnicima kućnih ljubimaca da ih šetaju ujutru u 5:15 i popodne u 15h.

Neposredno po samom odobrenju dodatne šetnje između 20 i 21h, ministar policije, Nebojša Stefanović, istakao je da će dozvola biti ukinuta ako se građani ne budu pridržavali uslova – jedna šetnja između 20 i 21h, u trajanju do 20 minuta i maksimalnu udaljenost do 200 metara od adrese stanovanja.

“Ako vidimo da se ova mera zloupotrebljava – predložiću da se ukine. Životi su najvažniji! Video sam po izveštajima policije da su ljudi i posle policijskog časa izlazili sa psima”, izjavio je nedavno ministar policije Nebojša Stefanović, komentarišući dozvolu vlasnicima ljubimaca da ih ipak izvedu u šetnju u vreme policijskog časa.

Ovim putem molimo sve vlasnike kućnih ljubimaca da se pridržavaju odluke o šetnji između 20 i 21h, da se ne udaljavaju više od 200 metara od adrese stanovanja, ne organizuju grupne šetnje i druženja ljubimaca i poštuju vremensko ograničenje trajanja šetnje od 20 minuta. Nepoštovanjem odluke ne ugrožavate samo svog ljubimca, već i ljubimce svih ljubitelja životinja u našoj zemlji koji zbog neodgovornog ponašanja drugih neće moći da ostvare svoje pravo na večernju šetnju.